Menu

Anabolen

De tijd dat anabolen alleen maar door grote patserige bodybuilders werden gebruikt is wel voorbij. Ook de ‘’gewone man’’ die drie keer per week de sportschool bezoekt en net dat ene zetje nodig heeft om zijn doel te bereiken. Niets mis mee vinden wij.

Anabolen, of androgene anabole steroïden, staan helaas nog steeds te boek als iets vreselijks. Het zou verantwoordelijk zijn voor allerlei ellende. Anabolen dienen gewoonweg verstandig gebruikt te worden. Het dient gezien te worden als een hulpmiddel, een onderdeel om je fysiek te verbeteren, een doel te behalen.

Natuurlijk is het een goede vraag om te ontdekken of anabolen veilig zijn. De media klopt zo’n beetje ieder verhaal op waardoor u geen anabolen wilt gaan gebruiken. De overheid en tal van (medische) instanties raden het ook af. Met hele duidelijke, goed onderbouwde argumenten komt men niet. Uiteraard zijn er grensen waar men zich aan zou moeten houden om geen onnodige risico’s te gaan lopen.

Allereerst is er eigenlijk een minimum leeftijd, want mensen die nog in de groei zijn in ieder opzicht zouden het niet moeten gaan gebruiken. Hormonaal is een persoon pas volgroeid wanneer hij/zij zo’n 26 jaar is. Wanneer je dan toch eerder met anabolen gaat experimenteren zou u het lichaam onomkeerbare schade kunnen toedoen.

De eerste regel bij anabolen is dat je het niet moet gebruiken als je jonger dan 22 jaar bent. Het is beter om te wachten tot je 26 of zelfs 27 jaar oud bent. Kunstmatige hormonen zijn niet goed voor een lichaam wat nog niet volgroeid is. Het lichaam zal zich namelijk veranderen als je toch anabolen gaat gebruiken. Denk hierbij aan het stoppen van de groei en ook onomkeerbare schade aan je lichaam. Hier zal je later veel spijt van krijgen. Je hormoonproductie is trouwens op volle gang als je nog geen 22 bent en het is nog niet nodig om anabolen te gaan gebruiken. Als je ouder wordt, dan neemt de productie van testosteron in je lichaam af. Het is hierdoor beter om dan (pas) anabolen te gaan gebruiken.

Train, train en train! Zorg voor een solide naturel basis!

Hoe breder uw opgebouwde naturel (zonder anabolen) basis is, hoe hoger u kan bouwen, denk hierbij aan een piramide. Dus een paar jaar keiharde training is dan een vereiste. Zo leert u precies waar u goed op gaat qua training en voeding, en ook waar uw grenzen liggen. Hou er een gezonde levenswijze op na, dus eet gezond en rust voldoende!

Periodiek uzelf laten controleren door een arts is ook niet overbodig. Zodat u weet dat uw lichaam gezond is wanneer uw keus gaat vallen op het gebruik van anabolen.

Drank en drugs horen eigenlijk niet in het leven van een atleet, maar een atleet is ook maar een mens. Dus daarom, alles met mate!

Wanneer u een hartaandoening hebt, of een verstoorde leverfunctie raden wij het gebruik van anabolen absoluut af.

De keus is gemaakt, u begint aan anabolen

Wanneer u meent dat overal aan gedacht is, en u bent een gezond mens die zonder anabolen niet zijn doel zal behalen, zou u kunnen beginnen aan uw eerste anabolenkuurtje.

Dan staat u natuurlijk voor een even lastige keus, want wat zou u dan moeten gaan gebruiken? Het is daarom ontzettend belangrijk uzelf goed in te lezen. Lees over de ervaringen van anderen. Lees de onafhankelijke onderzoeken en breid uw kennis uit.

Nog steeds lastig? Neem contact op met ons en leg uit wat uw reële doel is. Wij helpen u verder met het maken van uw keus. Maar, de uiteindelijke keus ligt uiteraard altijd bij u.