Menu

Fatburners

Fatburners verhogen uw stofwisseling en stimuleren de vetverbranding. Maar een fatburner onderdrukt ook uw hongergevoel waardoor u minder snel geneigd bent tussendoortjes te pakken. De meeste fatburners peppen u ook op doordat ze een energie-boost geven. Wel zo fijn als u het toch al met weinig calorieën moet doen.

Een fatburner is net als alle andere supplementen een middel dat kan ondersteunen bij het afvallen. Fatburners bevatten dus ingrediënten die uw stofwisseling een boost geven, maar ze kunnen een goed voedingsschema niet vervangen. U moet het dus zien als een hulpmiddel. Welliswaar een sterk hulpmiddel, maar tegelijk een onderdeel van de succes-formule. Namelijk beweging, eetpatroon (NIET DIEET), en een goede fatburner. Alles afgestemd op het behalen van uw doel.

Erg veel aanbod op internet

Als u op internet gaat zoeken naar afslankpillen of fatburners ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer. Het grootste bestanddeel van fatburners is caffeïne, wat normaal in koffie en thee voorkomt. Dit vormt meestal de basis van het product.

De samenstelling van het aanbod fatburners op internet is heel verschillend. Bedenk u wel dat een hele zware fatburner niet altijd aansluit bij uw doel en zogezegd behoorlijke overkill kan zijn. Niet bepaald goed voor uw gezondheid, en soms ook niet voor uw portemonnee.

Wanneer u lange tijd achter elkaar fatburners gebruikt raakt u lichaam gewend aan de grote hoeveelheid caffeïne. Hierdoor worden ze na verloop van tijd minder effectief en zult u steeds meer moeten gaan nemen om hetzelfde resultaat te ervaren. Het is dus verstandig om af en toe een paar weken te stoppen zodat het effect weer wordt versterkt wanneer u opnieuw begint.

Blijf voldoende eiwitten eten

Veel fatburners verminderen je eetlust waardoor de kans bestaat dat je te weinig gaat eten. Als je wilt afvallen kun je wel wat koolhydraten en vetten uit je voedingsschema schrappen, maar het is belangrijk dat je in ieder geval voldoende eiwitten binnenkrijgt. Hiermee voorkom je dat (veel) spierweefsel verloren gaat voor het produceren van energie. Het gevolg van spierweefsel verliezen is dat u zich erg moe en lusteloos gaat voelen. Een goede richtlijn voor mensen die intensief sporten is 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Meer is niet altijd beter

Houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en ga niet nog meer nemen omdat je sneller resultaat wilt zien. Begin met de laagst aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat en verhoog de dosis vanaf daar eventueel nog wat, maar ga niet over de maximale hoeveelheid heen. Als je dit wel doet zorgt dit er alleen maar voor dat je er steeds meer van moet nemen om hetzelfde effect te verkrijgen. Dit is niet alleen enorm ongezond, het kost ook onnodig veel geld.